Speelgoed tablets voor kinderen

4 januari 2021 0 Door Admin
Speelgoed tablets voor kinderen

Speelgoed tablets voor kinderen: deze zijn simpelweg geschikter dan de tablets zoals volwassenen die kennen. Kinderen weten vaak op jonge leeftijd al wel hoe zij hier mee om moeten gaan, maar het scherm van de grote mensen tablets is helaas nogal bruikbaar. Als je deze laat vallen, kan het maar zo zijn dat het scherm kapot is. Wat is dan de juiste oplossing? Tablets voor kinderen. Deze variant staat ook wel bekend als kindertablets en zijn doorgaans geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. In dit artikel lees je daar meer over.

Voordelen speelgoed tablets voor kinderen

Tablets voor kinderen bieden verschillende voordelen. In eerste instantie is het scherm natuurlijk veel steviger dan bij bijvoorbeeld een iPad. Immers zijn die juist erg breekbaar en dat wil je juist vermijden als je je tablet uit handen geeft. Ene ander voordeel is dat je vaak ook schermtijd kan instellen. Dat betekent dat je kind een maximale periode kan kijken naar het scherm. Nadien sluit het toestel zich automatisch af. Hier zijn vaak ook apps voor beschikbaar, welke jij weer kunt aansturen met je iPhone of Android-toestel.

Een ander voordeel is, is dat tablets voor kinderen vaak voordeliger zijn. Een iPad kost vaak al gauw ruim 400 euro en dan kies je ook nog eens voor het instapmodel. Tablets voor kinderen zijn daarentegen veel voordeliger. JE kunt al een goedkoop model kopen voor slechts 22 euro.

Schermtijd op speelgoed tablets

Wil je graag tablets voor kinderen kopen? Zorg er dan voor dat je kind beperkt speelt op de tablet. Houd rekening met de onderstaande schermtijd:

2 t/m 3 jaar: 30 minuten per dag;

2 t/m 5 jaar: 1 uur per dag (het liefst gespreid in twee tot vier momenten);

6 t/m 8 jaar: 1 uur per dag (verdeeld over twee of meer momenten van maximaal een half uur)