5 tips voor het kopen van een kraamcadeau

19 maart 2021 0 Door Admin
5 tips voor het kopen van een kraamcadeau

Het is een hele klus om een leuk kraamcadeau te vinden voor je zwangere vriendin. Meestal kun je wel een paar dingen bedenken, maar het blijft desalniettemin lastig om toch nét dat ene perfecte cadeau te vinden dat er echt uit zal springen. Als de dame in kwestie al dertien andere cadeautjes heeft moeten uitpakken met een geforceerde glimlach, kun je ook maar beter hopen dat jouw cadeau in de smaak zal vallen wanneer je dan eindelijk aan de beurt bent. Benieuwd naar de vijf toptips voor het kopen van zo’n kraamcadeau? Lees dan verder!

1. Boekjes voor de baby

Want hier heeft de baby eigenlijk helemaal niks aan! Toch is het hartstikke leuk om zo vroeg mogelijk te beginnen met het starten van een boekencollectie voor de kleine. Sommige ouders zweren er ook bij dat je zo snel mogelijk moet beginnen met het voorlezen van boekjes, zodat de kleine kan wennen aan zijn of haar slaapritme en eventueel sneller de oogjes dicht zal doen door naar papa of mama’s stem te luisteren.

2. Spek de spaarpot

Een kind is niet alleen een prachtige zegen, maar ook een van de duurste investeringen in iemands leven. Veel ouders zullen daarom al gauw een spaarrekening openen om te sparen voor de toekomst van hun kind. Er zal dus waarschijnlijk geen praktischer cadeau bestaan.

3. Zoek het lekker zelf uit

Een vaak even praktisch cadeau is aan waardebon van waar dan ook. Mocht je zelf nou simpelweg geen enkel idee hebben wat je de nieuwe ouders nog cadeau zou kunnen doen, geef ze dan een cadeaubon. Dan weet je tenminste zeker dat ze iets in huis krijgen waar ze ook écht op zitten te wachten

4. Maak het persoonlijk

Niks is leuker voor een kind dan een cadeautje met zijn of haar naam erop. Een bijtring, slingers, een poster, een babybadjas… De mogelijkheden zijn eindeloos! Misschien leren ze nog vroegtijdig lezen of schrijven ook.

5. Aan tafel!

En niet zomaar eten. Sushi! Een fles wijn! Tiramisu! Drop! Je kan het zo gek niet bedenken, of een zwangere vrouw mag het niet eten vanwege veiligheidsredenen. Haal lekker iets af of laat het bezorgen bij de kersverse ouders. De mama in kwestie kan waarschijnlijk niet wachten om zich eens even goed te ontfermen over de sashimi en california rolls.