Dit zijn de leukste reisspelletjes voor mee op vakantie!

26 april 2021 0 Door Admin
Dit zijn de leukste reisspelletjes voor mee op vakantie!

Het is altijd handig om wat spelletjes bij je te hebben als je op reis gaat, ideaal om bijvoorbeeld verloren uren op een vliegveld door te brengen. Maar grote dozen met bordspellen zijn wellicht wat onhandig om mee op reis te nemen. Dit zijn de leukste spelletjes voor mee op reis.

1. Kolonisten van Catan: Het snelle kaartspel

Kolonisten van Catan is een van de populairste bordspellen, maar de grote doos is niet bepaald praktisch. Met deze reiseditie, het kaartspel van Kolonisten van Catan, heb je geen bord nodig. Maar dat doet niets af van het spel. Bouw straten, dorpen en steden en dwarsboom andere spelers om te winnen. Dit compacte spel kun je ook met z’n tweeën spelen.

2. Weerwolven van Wakkerdam Kaartspel

Weerwolven van Wakkerdam is een leuk spel voor als je met een groep op vakantie bent. Je hebt namelijk minimaal 8 spelers nodig voor dit spannende spel waarbij je moet ontrafelen wat leugens zijn en wat waarheid om de weerwolven te ontmaskeren.

3. 30 Seconds

30 seconds is een leuk en snel spel om met een grote groep te spelen. De bedoeling van het spel is om elkaars algemene kennis testen. Je moet binnen 30 seconden 5 verschillende begrippen omschrijven en vanwege de tijdsdruk is een foutje snel gemaakt. Je kunt dit spel met maar liefst 24 mensen spelen dus vergeet het niet mee te nemen naar je vakantiehuisje.

4. Regenwormen

Regenwormen is een origineel dobbelspel waarbij je zoveel mogelijk regenwormen moet verzamelen. Er bestaat ook een speciale reiseditie van Regenwormen, maar het originele dobbelspel is ook niet heel groot waardoor ook dat prima valt mee te nemen in je bagage. Regenwormen is een leuk spel voor jong en oud en leuk voor aan de camping tafel of op een terrasje.

5. Sushi Go

Heb je ergens een verloren kwartier wat je op een leuke manier wilt vullen? Dat kan met Sushi Go. Dit spel is een variant op het kwartetspel waarbij je zo snel mogelijk verschillende combinaties moet maken van maki rolls en sashimi en je kunt extra wasabi te verzamelen om je punten te verdrievoudigen. Sushi Go zit verpakt in een handig blikje en is dus makkelijk overal mee naartoe te nemen. Sushi Go kun je bestellen bij Koning Bordspel. Dit is dé webshop op het gebied van bord-, party-, dobbel- en kaartspellen!