De zoektocht naar het perfecte telefoonhoesje

11 augustus 2020 Uit Door Admin
De zoektocht naar het perfecte telefoonhoesje

Een telefoon zonder telefoonhoesje is als een kerstboom zonder versiering; kaal. Je laat je telefoon een keer vallen en je toestel is meteen stuk. Een hoesje om je telefoon kan dit voorkomen en beschermt je telefoon tegen vallen, botsingen en bijvoorbeeld ook water.

In een telefoonhoesjes winkel heb je verschillende soorten hoesjes met ieder hun voor- en nadelen. Hieronder lees je er alles over en kun je de beste keus maken voor jouw telefoon. Mocht je twijfelen en advies willen? In een telefoonhoesjes winkel kunnen ze je helpen met de zoektocht naar jouw ideale hoesje.

Hard case

Een hard case is, zoals de naam al doet vermoeden, een hoesje van hard materiaal. Dit type hoesje biedt de beste bescherming voor je telefoon. De hoesjes zijn stevig en hebben een stevige rand, waardoor je toestel niet stuk is als je hem per ongeluk laat vallen. Ook zijn ze waterbestendig en kunnen ze dus tegen een stootje.

Dit hoesje is ideaal voor als je bijvoorbeeld een beetje klunzig bent. Het nadeel van dit hoesje is dat je geen pasjes achter je telefoon kunt bewaren, zoals veel mensen doen. Het hoesje zit strak om je telefoon heen en het kost dus wel wat moeite om deze er af te halen.

Soft case

Een soft case is juist gemaakt van zachte materialen, zoals kunststof of siliconen. Hierdoor kan de telefoon klappen goed opvangen zonder meteen stuk te zijn. Het fijne van een soft case is dat het hoesje flexibel genoeg is om een pasje achter je telefoon te bewaren. Je kunt het hoesje gemakkelijk losmaken om bij het pasje te kunnen of om het hoesje om te wisselen.

Het nadeel van soft cases is dat de hoesjes zelf snel beschadigen, vervagen of verkleuren. Je ziet snel krasjes in het hoesje en het kunststof zal op den duur vervagen. Bovendien hebben de meeste zachte hoesjes geen opstaande rand, waardoor het scherm niet beschermd wordt bij een val. Bij hard cases is dat wel het geval.

Flip case

Een flip case is een hoesje met een soort deurtje. Het is net een boek; je flapt de telefoon open en je kunt hem gebruiken. Het hoesje beschermt hiermee zowel de achterkant van je toestel als het scherm. Bovendien hebben de meeste flip cases een flap waar je pasjes in kunt stoppen.

Zo heb je dus altijd je rijbewijs, identiteitskaart en pinpas mee. Een portemonnee en telefoon in één. Dit type hoes wordt meestal gemaakt van kunststof en leer. Bij veelvuldig gebruik kan het leer kan beschadigen en zal je merken dat de rug van het hoesje stuk gaat. Klik hier voor de leukste telefoonhoesjeswinkel.